fredag 10 januari 2014

Test av juicemaskiner

Då var det dags igen lite stök i köket. Det blir snabbt stökigt hos mig när jag gör olika experiment, använder råsaft/juicemaskin, skalar en massa frukt, mm.
Jag var lite nyfiken om det finns skillnad mellan mina juice maskiner. Ena är den "gamla" trotjänare, en Philips råsaftcentrifug.

Och den andra är en Z-star 710 från www.zstarjuicer.com fast den köptes hos
www. rawfoodmiddagar.se.

Först la jag in 200-200gram äpplen i maskinerna. När jag var klar och har väntat en stund kunde jag se att i ena glaset var juicen fin och len medan den andra juicen blev lite vattnig på botten och all "tjock del" hamnade  ovanpå, men det blev mera juice. Här är resultatet.

Vänster glas: Philips - Höger glas: Z-star

Sedan testade jag grönkål.

Här gav Z-star mer juice.

Till sist testade jag apelsin. Resultatet blev lika mycket juice, men även här blev juicen lite vattning på botten när jag använda Philips.

4 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Hej Dora! Vilken fantastisk blogg du bygger upp! Det är fantastsikt att ta del av din vardag genom bloggen och dina spännande recept! Jag är formligen helt uppslukad av rawfood även om jag bakar mycket med naturliga råvaror. Ser fram emot att gå en kurs hos dig! Varma kramar M.G.

  SvaraRadera
 3. Trevligt att få svar från dig. Det är kul att man kan inspirera. Var inne på din Facebook sida och såg en bild där ni bakar. Ska du ge ut en bok? Kram Dora

  SvaraRadera
 4. Du inspirerar verkligen Dora! Ja, jag ger ut en bok snart! I maj kommer den ut! Det känns overkligt men jättespännande; en dröm som blir sann! Jag bakar med naturliga råvaror, fria från gluten, och det finns även några rawfoodrecept med. Har du börjat med kurser ännu? kram! M

  SvaraRadera