måndag 6 januari 2014

Vegan - Mjölkfri Glass till frukost

Istället för färskt frukt kan man äta frysen frukt till frukost.
Först fryser man ner olika frukter i bitar och sedan gör man glass av de genom att man mixar allt till en krämig konsistens.
Glassen är fri från mjölk, soja och därför är den lämplig för veganer eller matintoleranta. Flesta diabetiker kan äta frukt men inte vanlig glass. Därför brukar jag alltid frysa ner en massa mogna bananer på jobbet, där jag jobbar extra som kock, för att alltid vara beredd om en diabetiker eller en mjölkintolerant dyker upp och vill ha efterrätt.
Idag blev det en mörkrosa glass till frukost.

Recept:
Banan, Äpple, Björnbär, Agave (mixa)
Cashewnötter, Kokosflingor (dekorera)

Enkelt och gott. Faktiskt hela vår familj gillar glass på frukt. Man kan göra väldigt många smaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar