måndag 4 mars 2013

 
Torkugn

Igår kväll har jag blandat ihop olika sorters frön och vatten samt kryddor och under natten torkade dem i torkugnen. På morgonen hade jag goda, lagom krispiga kex. Om man torkar allting under 42 grader då behåller man enzymer, vitaminer och näring.

 
 

Här är de färdiga kexen samt lite torkad gullök.

 
 
Här kommer en smörgås på frökex, avocado, paprika och torkad lök.
 


Recept: Blanda lika delar hel/malen linfrö, solrosfrö, pumpafrö, sesamfrö och lite chiafrö för att höja protein innehållet. Blanda sedan med så mycket vatten som sugs upp och att man får en kletig deg, dvs 5-6 gånger mer vatten än frö. Krydda efter smak. (salt/ kummin/ vitlök/ mm)
Om man har torkugn då torkar man det minst 5-7 timmar. Man kan torka även i en vanlig ugn på lägsta värme, men öppen ugnsluckan.
 
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar