söndag 15 december 2013

Paprikaröra - Raw Muhammara

Varje år på jobbet, där jag "kockar" extra, gör vi julmiddag åt skolans elever och pedagoger. (200 personer) Vi lagar alltid en dignande julbuffe' med alla julens smaker, tillbehör. Eftersom vi har gäster som är vegetarianer och ett tiotal som kommer från Mellanöstern brukar vi göra vegetarisk julbord åt dem. I år kommer jag laga denna buffé'.
Eftersom vi inte får (helst) använda nötter i matlagning har jag provlagat denna kända paprikaröra från Mellanöstern med solroskärnor.  Röran gjorde jag raw för att behålla alla näring och enzymer. I den original recepten ingår: röd paprika (tillagade i ugn),  valnötter, ströbröd, olivolja, citronsaft, granatäpple/sirap, (vitlök, spiskummin), chili, salt.



Ingredienser:
Röd paprika i små bitar ( tillagade 2 timmar i torkugnen för att bli lite mjukare)
Blötlagda solroskärnor
Soltorkade tomater
Citronsaft
Sötning (honung eller dadlar eller granatäpplesirap)
Tamari
Olivolja
Spiskummin,  Cayenne peppar
Granatäpplekärnor för garnering



1 kommentar:

  1. Paprikarörans tips kom från Katjasmat.se. Det är säkert godare med valnötter, men för att undvika allergier använde jag solroskärnor.

    SvaraRadera